YKS sonuçlarında yer alan Y-SÖZ, Y-EA ve Y-SAY puanı nedir?

YKS sonuçlarında yer alan Y-SÖZ, Y-EA ve Y-SAY puanı nedir?

yazan Moderatör (Admin) -
Cevap sayısı: 0

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih klavuzunu ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Üniversite tercihleri yapmaya hazırlanan adaylar, YKS sonuçları içerisindeki Y-SÖZ, Y-EA ve Y-SAY puanları hakkında araştırmalarına başladı. Binlerce kişinin tercih aşamasında merakla sorguladığı Y-SÖZ, Y-EA ve Y-SAY puanı, bu aşamada önemli bir yer tutacak. Peki, YKS sonuçlarında yer alan Y-SÖZ, Y-EA ve Y-SAY puanı nedir? İşte, o konu hakkında bilgiler.

YKS sonuçlarında yer alan Y-SÖZ, Y-EA ve Y-SAY puanı, sonuçlar ile birlikte araştırılan konular arasında yer almaya başladı. 1 milyon civarındaki öğrencinin sınav sonuçları içerisinde yer alan Y-SÖZ, Y-EA ve Y-SAY puanı, yerleştirmeye esas tercih aşamasında önemli bir yer tutacak. Peki, YKS sonuçları içerisinde yer alana Y-SÖZ, Y-EA ve Y-SAY puanı nedir ve ne işe yaramaktadır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Y-SÖZ, Y-EA VE Y-SAY PUANI NEDİR?

Y-SÖZ'ün adayın dahil olduğu sözel sınavını, Y-EA'nın adayın dahil olduğu eşit ağırlık sınavını ve Y-SAY'ın adayın dahil olduğu sayısal sınavını ifade ettiği, yayımlanan kılavuzda belirtilmiştir.

TYT puanı olmayan, TYT puanı hesaplanmayan veya TYT puanı 150’nin altında olan adayların, AYT ve/veya YDT’ye girmiş olsalar da SAY, SÖZ, EA, DİL için sınav/yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL) hesaplanmayacaktır.

SAY, SÖZ, EA, DİL puanı 180’in altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL) hesaplanmayacaktır.

205 kelime