Adaylara YKS için MEB ‘tüyo’ları: ‘ttkb.meb.gov.tr’ adresinde

Adaylara YKS için MEB ‘tüyo’ları: ‘ttkb.meb.gov.tr’ adresinde

yazan Moderatör (Admin) -
Cevap sayısı: 0

ÇALIŞMALARINIZI PLANLAYIN

Açıklama şöyle: “2019’da ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek yükseköğretime geçiş sınavlarına girecek öğrencilerimizin üzerindeki sınav baskısı ve stresin asgariye indirilmesi, öğrencilerimizin sınavda karşılaşacakları soruların mahiyeti hakkında önceden bilgilenerek çalışmalarını bu doğrultuda planlamalarına katkı sağlanması amaçlandı.”
Eğitim uzmanı Salim Ünsal, müfredat değişikliği sonucu çıkabilecek mağduriyetleri önlemek amacıyla çalışma yapılmış olabileceğini söyledi. Ünsal, şöyle konuştu:

“Adaylar nelerden sorumlu olduğunu bilecek. Oradaki her kazanımdan soru çıkacak diye bir kaide yok, sınavlardaki soru sayısı belli. Ancak sınavın sorularının bu kazanımlar ekseninde çıkması bekleniyor.”

DERS DERS VE YIL YIL

Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Mantık, Sosyoloji ve Psikoloji derslerinin 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf açıklamalarına yer verildi. Yabancı dil konusunda ise İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Rusça’yla ilgili konular yer aldı.

133 kelime